SPIRITS GRUN2 N.V

 

SPIRITS GRUN2 N.V. is een tuinbouwbedrijf gevestigd te Lelydorp in het district Wanica. De eigenaar is SPIRITS HOLDING N.V. Het doel van SPIRITS GRUN2 N.V. is het verbouwen/telen van groenten en fruit op een maatschappelijk verantwoorde wijze. Een tomaat, of komkommer is niet gewoon het gewas dat u ziet. Het is een eindprodukt van technologie, duurzaamheid, en vooral passie. Er zijn twee teeltmethoden die gebruikt worden:

  • de vollegrondsteelt en
  • de geavanceerde kassenteelt.

Onze Visie

Groenten en fruit spelen een steeds belangrijkere rol binnen een gezond en verantwoord voedingspatroon. Het is belangrijk om lekker en gezond te eten, hierbij zijn groenten en fruit essentieel. De consument heeft een steeds grotere behoefte aan gezonde, veilige, maar ook lekkere, kwalitatieve en bovenal betaalbare Surinaamse groenten en fruit.

Missie

Wij willen steeds een stapje voor zijn op de rest wat betreft de productie van veilig geteelde groenten en fruit door steeds vernieuwende teelttechnieken toe te passen die in staat zijn de markt te verslaan. Door liefde en passie voor het telen in een gezonde omgeving waar klantenbehoeften centraal staan willen wij landelijke dekking bereiken. De productie wordt steeds geoptimaliseerd waardoor onze producten een steeds hogere toegevoegde waarde krijgen op het gebied van verse groenten en fruit. SPIRITS GRUN2 NV streeft ernaar een professionele, milieu en kostenbewuste maar ook een integere organisatie te zijn die midden in de Surinaamse maatschappij staat en waarin de wensen van onze klanten centraal staan.

Doel

 

Gezonde, veilige, lekkere en superieure kwaliteit groenten en fruit op de Surinaamse markt brengen tegen de beste prijzen en binnen het bereik van een ieder en in de naaste toekomst ook exporteren naar de regio en Europa.

Gewasbescherming

Overal in de wereld begint maatschappelijk verantwoord ondernemen een steeds belangrijkere rol te spelen. In Suriname is SPIRITS GRUN2 N.V de trendsetter. Het is belangrijk dat de klanten en toekomstige klanten weten waar hun voedsel vandaan komt en welke gewasbeschermingsmiddelen bij de productie van groenten en fruit worden gebruikt. Om zo verantwoord mogelijk met de gezondheid van onze klanten, onze medewerkers en onze omgeving om te gaan gebruikt SPIRITS GRUN2 N.V zoveel als mogelijk alleen gewasbeschermingsmiddelen die zijn toegestaan bij de organische tuinbouw. Deze producten staan aangegeven in de OMRI producten lijst.

OMRI

 

Omri staat voor ‘Organic Materials Review Institute’ en is een Amerikaanse non-profit organisatie die bepaalt welke producten toegelaten zijn om te gebruiken in de organische teelten. Bij het certificeren van de verschillende gewasbeschermingsmiddelen hanteert OMRI de organische standaarden (National Organic Standards) zoals voorgeschreven door het USDA (United States Department of Agriculture, ofwel vrij vertaald het Ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten van Amerika).

Voor meer informatie Zie ook https://www.omri.org/

Teeltmethoden

 

  • de vollegrondsteelt
  • geavanceerde teelt in kassen, zowel op water als in ander medium.